Kermis 2012 foto impressie van de Batavieren

Met temperaturen van 30 graden en 140 deelnemers waren de kermisspelen weer een groot succes. Check hier de foto-impressie!

Update: Inclusief tekst van Adjudant Door 'n' Roosje!

 

 

 

 

Wat troffen wij het dit jaar enorm met de kermisspelen. Zaterdag was het al een feest om op te bouwen en zondag was het feest nog groter tijdens de spelen. 30 graden en 140 enthousiaste spelers die in de zon en in het water de strijd met elkaar aan gingen. Geweldig hoe iedereen vol overgave de glijbaan afgleed in een grote rubberband om zo vaak mogelijk de bel te rinkelen.

Ook op de skippyballen werd driftig gestreden, niet alle skippyballen waren bestand tegen het sportieve geweld, maar er waren er precies genoeg. Het was hierbij de bedoeling om zoveel mogelijk glazen over te brengen, over een brug van kleine vlotjes.

De kabelbaan was ook weer een spectaculair onderdeel van de spelen, hierbij moest men middels sponzen aan hun armen zoveel mogelijk water overbrengen, hangend aan een kabelbaan over de vaart.

Tevens was er nog het badkuipenspel. Hierbij moesten drie spelers in een badkuip water naar het midden van de vaart brengen. In het midden van de vaart stond een groot bord waar het water overheen gegooid moest worden. Aan de andere kant van het bord stond ook een groepje van drie spelers in een badkuip die het water moesten opvangen en naar de andere moesten varen.

Alslaatste spel hadden we weer de kennis quiz. Hier in drie benaderingsvragen. Wanneer deze vragen waren ingevuld werd de rest van de tijd opgevuld door een potje twister. Voor ieder  goed uit te voeren standje kreeg men 1 punt.

Al met al veel vertier op het water en aan de kant. De glijbaan heeft tot maandagochtend 10:00 dienst gedaan als kermisattractie voor de jeugd. Jong geleerd….

Na afloop hebben we weer gezellig na gepraat over de spelletjes, en was iedereen tevreden met de eind uitslag.

Namens stichting de Batavieren wil ik de sponsors bedanken voor de bijdrage om deze spelen mogelijk te maken. Jan en Jacquelien en hun geweldige team, geweldig om mee samen te werken. En een speciaal woord van dank aan Kees van Baar, die drie middagen bij het springkussen en draaimolen staat als scheidsrechter en penningmeester. en mede dankzij hem ziet het kerkplein bij aanvang van iedere kermis dag er weer netjes uit.

Ik heb er weer van genoten, tot volgend jaar

Lars van Baar